Trin 4 – Sider der ikke skal indekseres af Google

Ekskluderinger – En vigtig del af arbejdet med at optimere hjemmesider er at sørge for, at Google og andre søgemaskiner ikke skal bruge unødig tid med indeksering af uinteressant indhold på din hjemmeside. Du kan med forskellige midler blænde af for f.eks. duplikeret indhold eller sider med tyndt indhold, som potentielt kan give dig en lav Google score.

Noindex-tag’et

Når du indfører et noindex-tag i headeren på din webside, informerer du Google og andre søgemaskiner om, at denne side ikke bør indekseres i søgeresultaterne. Koden kan se sådan ud:

Nogle tilføjer også ‘follow’:

Dog er det sandsynligvis overdrevet at specificere, at det er tilladt at følge linkene på siden.

Selvom din side ikke indekseres af søgemaskinerne, vil din pagerank forblive intakt og overføres til de sider, du linker til.

Læs mere om NOINDEX-tags på Google’s hjemmeside.

Nofollow-tag’et

Nofollow bruges primært til links til eksterne sider, hvor du ikke vil stå inde for indholdet. Dette anvendes typisk automatisk i forbindelse med blogindlæg. For eksempel:

Du kan også vælge at tilføje nofollow til links på din side, hvis du af forskellige årsager ikke ønsker at tildele dem linkværdi.

Det er også vigtigt at bruge nofollow på åbenlyst betalte links på din hjemmeside for at undgå, at popularitet kan købes. Dette er noget, Google manuelt undersøger.

Canonical-tag’et

Mange hjemmesider, især webshops, har sider med næsten identisk tekstindhold, men med forskellige URL’er. Dette gælder f.eks. for produkter i forskellige varianter. For at undgå at irritere Google med at indeksere begge URL’er bruger du et canonical-tag i sidens header:

Læs mere om CANNONICAL-tags på Google’s hjemmeside

Disallow (robots.txt)

Alle hjemmesider bør have en robots.txt-fil, som er placeret det samme sted på alle sider. Den specificerer hvilke mapper, du ikke ønsker, at Google skal indeksere. Dette kan inkludere mapper med duplicate content, der potentielt kan skade din pagerank i søgeresultaterne.

Læs mere om ROBOTS.TXT på Googles hjemmeside

 

Lad mig hjælpe dig med søgeoptimering af din hjemmeside

Har du brug for søgeoptimering af din hjemmeside, så giv mig et kald for en uforpligtende snak, eller brug nedenstående formular.

 

Kontakt mig for hjælp til søgeoptimering af din hjemmeside